Dag 2 - Di 28/09/2004 - Plannen van week in Mumbai
Kaart van Mumbai Laat in de ochtend / vroeg in de middag worden we wakker. Al spoedig wordt ons de 'brunch' voorgeschoteld, al een net zo stevige maaltijd als die van de dag ervoor. Sandwiches, omeletten, fruit, rijst, soep en nog wat typisch Indiase gerechten waarvan ik de naam helaas vergeten ben. Na de maaltijd gaan we met Swapnil, Anand's jongere broer, en zijn vader rond de tafel zitten om de rest van ons verblijf (en dan met name het deel in Mumbai) te plannen. Per dag zoeken we samen een aantal dingen uit die we zouden kunnen doen; het belooft een drukke week te worden! Vervoer is geen probleem, we hebben een eigen auto met chauffeur voor zo'n 1500 roepies per dag, een kleine 30 euro (ten tijde van ons verblijf stond 1 euro ongeveer gelijk aan 57 roepies).
Ganesha, de olifantengod Later op de middag besluiten we nog even wat dingen te gaan bekijken. Swapnil neemt ons voor de eerste (en zeker niet de laatste) keer mee in de autorickshaw (gemotoriseerde rickshaw). Hij regelt de prijs voor ons, want aan toeristen vragen de bestuurders meestal meer dan aan Indiërs. We brengen eerst een bezoekje aan een Hindoeïstische tempel. Bij aankomst is het inmiddels heftig aan het regenen, dus na even te hebben gescholen op de plek waar we onze schoenen uit moesten trekken, sprinten we naar de tempel. Een rustgevend plekje midden in een drukke omgeving, met mooie beelden. Maar ook hier ontkomen we niet aan de verbaasde blikken van Indiërs die blijkbaar nog nooit een Europeaan hebben gezien. Na een uur de regen te hebben afgewacht, besluiten we toch maar weer een autorickshaw te pakken naar de volgende bestemming: een internet café.
Op weg naar het internet café, waar we de eerste berichtjes richting Nederland gaan sturen, komen we nog langs een stoet van feestvierende mensen. Naar het schijnt wat restanten van het Ganesha feest, dat officiëel toch echt de dag ervoor was geëindigd. Na enkele 'kogels' met roze poeder op ons te hebben gekregen, besluiten we maar snel door te lopen. Hardnekkig spul overigens; van je schoenen krijg je het nog wel af, maar shirt en broek kunnen meteen de was in. Na het bezoek aan het internet café keren we huiswaarts waar ons zoals gebruikelijk een fors diner wacht. Omdat we morgen de 'local train' nemen tijdens spitsuur (volgens de familie Gavai een onvergetelijk iets, wat je meegemaakt moet hebben als buitenlander), gaan we vrij vroeg naar bed.